Počelo “Somborsko leto”

made-in-germany-rs-somborsko-leto

Danas je u Somboru počela turistička manifestacija “Somborsko leto”, koja će trajati do nedelje 19. jula, saopštila je Turistička organizacija Srbije (TOS).

Organizatori najavljuju da će na Trgu Svetog Ðorđa biti organizovan raznovrstan program, dečiji u predvečrnjim satima, a u večernjim muzički program, prenosi agencija „Tanjug“.

Mali privrednici, proizvođači unikatnih rukotvorina iz Srbije i regiona, čija se delatnost svrstava u stare zanate, okupiće se ove godine u Somboru po sedmi put. Prodajno-izložbena galerija “Ulica starih zanata” biće u okviru “Somborskog leta” organizovana 17. i 18. jula u ulici Kralja Petra Prvog.

U subotu 18. jula biće priređeno gastronomsko takmičenje u kuvanju, „Somborski kotlić“, pa će kao i prethodnih godina ova manifestacija okupiti ljubitelje dobrog zalogaja i zabave.
Turistička organizacija Sombora je u saradnji sa brojnim sponzorima, pripremila vredne nagrade za takmičare u kuvanju ribljeg paprikaša, kao i nagrade za najlepše uređen sto, ali i za najveselije društvo.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор