“Almex” ulaže 3 mil. € u zrenjaninski “Ipok“

made-in-germany-rs-almex

Pančevačko preduzeće “Almex”, koje je pre tri godine kupilo Industriju prerađevina od kukuruza “Ipok” iz Zrenjanina, spremno je da u rekonstrukciju te fabrike uloži 3 miliona eura, najavio je vlasnik Miroslav Aleksa.

– Kada smo kupili ovu fabriku mislili smo da radimo, a ne da je zatvorimo, i to danas dokazujemo. Sada se ovde obavlja veliki remont, a kako sam čuo od ljudi koji su ovde ranije radili, takav ozbiljan remont rađen je jošpre pedeset godina – naveo je Aleksa.

On je naglasio da vrednostrekonstrukcijezrenjaninske fabrikeiznosi 2,5 do 3 miliona eura, a da je u njoj zaposleno od 150 do 180 radnika, u zavisnosti od potrebe, odnosno od obima proizvodnje,Po njegovim rečima, za iduću godinu je planirana prerada gotovo 80.000 tona kukuruza, prenosi agencija „Beta“.

Direktor kompanije Almex Nemanja Mitrović objasnio je da se oko 90 procenatanjihovih proizvoda plasira na zapadno tržište, te da će aktuelni građevinski radovi i rekonstrukcija opreme dodatno podići proizvodne standarde.

Tokom posetekompaniji Almex, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je istakao da ta fabrika predstavlja “jedan od brendova grada”.

– Nažalost, Zrenjanin nije imao sreće sa svojim brendovima, ni sa „Pivarom“, kao ni sa Industrijom mesa „Bek” i “Šećeranom”, ali ovde postoji nada i u razgovoru sa novim vlasnikom zaključio sam da u narednom periodu možemo biti optimistii da ova fabrika neće imati sudbinu drugih, jer će mnogi Zrenjaninci ovde naći posao – rekao je Janjić.

Zrenjaninski Ipok prodat je preduzeću Almeks2012. godine za 959 miliona dinara.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор