Nacionalna asocijacija proizvođača rakije

made-in-germany-rs-rakija

Na osnivačkoj skupštini Nacionalne asocijacije proizvođača rakije,“Srpska rakija“, koja je prošle nedelje održana je u Beogradu, za predsednika je izabran Vukosav Tomašević, osnivač i vlasnik prijepoljskog preduzeća „Braća Tomašević“.

On je tom prilikom objasnio da su osnovni programski ciljevi asocijacije unapređenje kvaliteta i standardizacija u proizvodnji rakije u Srbiji. Po njegovim rečima, „Srpska rakija“ je najreprezentativnije udruženje proizvođača tradicionalnog nacionalnog pića, koje okuplja sve najznačajnije proizvođače najkvalitetnijih prirodnih voćnih rakija u Srbiji, prenosi agencija „Tanjug“.

Uzunapređenje kvaliteta i uvođenje standardizacije u proizvodnji rakije, Tomašević kao osnovne programske ciljeve asocijacije navodi i promociju, pozicioniranje ovog pića kao srpskog nacionalnog brenda, kao i zajednički organizovani nastup srpskih proizvođača rakije na inostranim tržištima.

Kao trenutni prioritet asocijacije, Tomašević, koji je inače i predsednik parlamenta u Prijepolju, ističe neophodnost hitnog donošenja novog Zakona o rakiji i alkoholnim pićima.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор