„Gebruder Weiss“ je ovlašćeni privredni subjekat

made-in-germany-rs-gebruder-weiss

Kompanija „Gebruder Weiss“ je prva među provajderima transportnih i logističkih usluga u Srbiji dobila rešenje ovlašćenog privrednog subjekta (OPS), čime joj je potvrđen statuspouzdanog partnera u uvozu i izvozu robe.

U saopštenju kompanije navodi se da je „Gebruder Weiss“ bila jedna od pet kompanija koje su predale zahtev za sticanje OPS statusa, a uprava carine je 1. septembra 2014. godine odobrila podnošenje njenog zahteva. Ovlašćeni privredni subjekat je uveden na osnovu carinskih propisa Evropske Unije (EU), a ovaj status, kompanijama koje poštuju propise i koje su pouzdane, omogućiće da koriste olakšice u vezi sa carinskim postupcima i carinskom kontrolom, dodajese u saopštenju, a prenosi „eKapija“.

Status ovlašćenog privrednog subjekta čine tri vrste ovlašćenja podeljena prema olakšicama. Prvi tip ovlašćenja OPS odnosi se na carinska pojednostavljenja (označava se sa „AEO C“), drugi tip ovlašćenja OPS jesu za sigurnost i bezbednost („AEO S“), a treći tip ovlašćenja OPS je za carinska pojednostavljenjai sigurnost i bezbednost („AEO F“).

„Kompanija „Gebruder Weiss“ je nosilac trećeg tipa ovlašćenja OPS za carinska pojednostavljenja i sigurnost i bezbednost („AEO F“). Ovo ovlašćenje izdaje se privrednom subjektu koji ispunjava kriterijume poštovanja carinskih propisa, odgovarajuće standarde vođenja evidencije, finansijsku solventnost, uz poštovanje odgovarajućih standarda bezbednosti i zaštite“, kaže se u saopštenju kompanije.

Kompanija ističe da će klijenti koji prevoze robu preko „Gebruder Weiss“, zbog pojednostavljenih carinskih postupaka u uvozu i izvozu, biti u mogućnosti da brže dobijaju robu, jer će tranzit njihove robe na graničnim prelazima biti olakšan.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор