Podsticaji za gradnju još dve Leonijeve fabrike

made-in-germany-rs-fabrika-kablova

Ministar privrede Srbije Željko Sertić i direktor nemačke kompanije “Leoni” Klemens Saks potpisali su ugovor o državnim podsticajima ovoj kompaniji za izgradnju dva nova pogona i dodatno zapošljavanje radnika u Prokuplju i Doljevcu.

Nova investicija nemačke kompanije predviđa ulaganja vredna najmanje 22 miliona eura i zapošljavanje najmanje 1000 novih radnika na neodređeno vreme u periodu od tri godine. Ovime će broj radnika koji rade u Leoniju po realizaciji projekta iznositi ukupno 5202, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

Predviđeno je da izgradnja novih Leonijevih pogona, koji će proizvoditi kablovske setove za “BMW”, “Jaguar” i “Land Rover”, bude završena u naredne tri godine. Nemački investitor se ugovorom obavezao da broj radnika ne smanjuje u periodu od pet godina nakon završetka projekta, kao i da redovno isplaćuje zarade u visini minimalne cene rada uvećane za najmanje 20 procenata.

Za ovu investiciju Republika Srbija se obavezala da će nemačkom investitoru dodeliti podsticajna sredstava u iznosu od ukupno 5,5 miliona eura, što predstavlja 25 posto troškova celog projekta, prenosi agencija “Tanjug”.

U Srbiji kompanija Leoni posluje u Prokuplju i Doljevcu od 2009. godine, kao deo “LEONI AG” grupacije iz Nemačke, koja se bavi proizvodnjom autokablovskih setova.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор