Vožnja gondolom od Zlatibora do Tornika

made-in-germany-rs-ski-gondola

Kompaniji „Pomagalski“ iz Francuske uplaćeno je četiri miliona eura za nabavku panoramske gondole koja će povezati Zlatibor sa skijalištem „Tornik“.

Kako navodi predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović, ukupna vrednost opreme za gondolu iznosi 9,75 miliona eura, a Čajetina će ostatak novca isplatiti dobavljaču do kraja ove godine, prenosi agencija „Tanjug“.

– Oprema za novu gondolu uskoro će stići iz Francuske, a prvi deo potrebnog novca je plaćen posredstvom agencije UNDP, na osnovu međunarodnog sporazuma sa UN, što nas je oslobodilo troškova za PDV i carinu. Plan detaljne regulacije za ovaj projekat i raspisivanje tendera za izvođača radova biće usvojen na predstojećoj sednici Skupštine – objasnio je Stamatović i dodao da će radovi na realizaciji ove turističke atrakcije početi tokom naredna dva meseca.

Po njegovim rečima, ukoliko se u projekat ne uključi država i ne pomogne, ostatak novca za opremu biće isplaćen iz lokalne kase i kredita, a završetak radova na instaliranju gondole očekuje se u decembru 2015. godine, kako je i predviđeno ugovorom.

Izgradnja panoramske gondole na Zlatiboru i realizacija ovog kapitalnog projekta, vrednog oko 12,5 miliona eura počinje nakon pet godina planiranja i pripremanja. Opštini Čajetina ova investicija doneće brojne koristi i sigurne prihode, uvećanjem vrednosti imovine na Zlatiboru i privlačenjem novih investitora u ovaj turistički centar.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор