Nemci zainteresovani za privatizaciju srpskih firmi

made-in-germany-rs-srpska-i-nemacka-zastava

Rajner Lindner, direktor Odbora nemačke privrede za istok i vođa privredne delegacije Nemačke, koja se trenutno nalazi u poseti Srbiji, izjavio je kako bi nemačke kompanije mogle da učestvuju u završetku privatizacije u našoj zemlji, ističući da one vide Srbiju kao ključnu zemlju Zapadnog Balkana.

– Ukoliko bude bilo zanimljivih tendera i projekata, mislim da će nemačke kompanije sigurno biti deo takvih tendera i pokušati da kupe te kompanije. Nama trebaju dobri projekti, kao i kompanije koje su sposobne da posluju po evropskim standardima kvaliteta – izjavio je Lindner novinarima uoči razgovora predstavnika nemačkih i srpskih firmi u Privrednoj komori Srbije (PKS), prenosi agencija „Beta“.

On je rekao i kako je s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao o mnogim poslovnim projektima, kao i o poslovnom okruženju u Srbiji, novom Zakonu o radu i fiskalnoj konsolidaciji. Kako je istakao, na sastanku sa srpskim premijerom bilo je reči i o projektu revitalizacije pruga i poboljšanju poslovanja „Metro grupe“ u oblasti logistike.

Na sastanku se razgovaralo i o projektima iz oblasti energetike, u smislu poboljšanja postojećih kapaciteta i povećanja energetske efikasnosti u našoj zemlji, ali i o ponudama nemačkih firmi iz oblasti informacionih tehnologija, koje bi mogle da učestvuju u poboljšanju kontrole graničnog sistema u Srbiji, dodao je Lindner.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор