Nemci u Staroj Pazovi zbog prerade otpadnih voda

otpadne_vode

Delegacija nemačke pokrajine Baden-Virtemberg danas je u poseti Opštini Stara Pazova radi dalje realizacije projekta izgradnje Postrojenja za preradu otpadnih voda. Projekat upravljanja otpadnim vodama, podrazumevaće izgradnju prečistača otpadnih voda i proizvodnju biogasa od koga se dobija toplotna i električna energija, saopšteno je danas iz ove vojvođanske opštine, prenosi agencija „Tanjug“.

Za projekat je do sada završena studija izvodljivosti i opravdanosti, koju je uz podršku Ministarstva pokrajine Baden-Virtemberg pripremio Institut „ISWA“ iz Štutgarta, koji je jedan od najpoznatijih i najcenjenijih evropskih instituta. Naredna faza projekta, koji finansira Državno ministarstvo nemačke pokrajine, uz podršku ministra životne sredine, klime i energetike Franca Unterštelera, sastoji se u izradi projekta za izgradnju prečistača otpadnih voda.

Nemačka delegacija na čelu sa ministrom Unterštelerom, takođe će biti i u zvaničnoj poseti Vladi Srbije kako bi učestvovala na nekoliko značajnih sastanaka sa najvišim državnim zvaničnicima i predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор