„SAP-u“ rastu prihodi od „klaud usluga“

made-in-germany-rs-sap-logo

Kompanija „SAP“ je u prvoj polovini ove godine na području Zapadnog Balkana, računajući tu i Srbiju, ostvarila dve trećine prihoda u segmentu softvera od non-ERP proizvoda, rekao je agenciji „Tanjug“ Vojislav Genić, direktor ove kompanije za region Jugoistočne Evrope, navodeći da je slična situacija i na nivou celog regiona.

– Pre nekoliko dana objavljeni su globalni rezultati poslovanja naše kompanije, po kojima je ostvaren značajan rast u prvoj polovini godine. Taj trend važi i za Srbiju, Zapadni Balkan i celu Jugoistočnu Evropu, pa „SAP“ u ovom regionu iskazuje rast u svim segmentima poslovanja u odnosu na isti period prošle godine – rekao je Genić.

On je naglasio da su u kompaniji vrlo ponosni na ovaj podatak, jer pokazuje da naše tržište sazreva, da korisnici ulažu u inovacije koje im pomažu da pojednostave poslovanje i poboljšaju svoje poslovne rezultate, i izrazio zadovoljstvo što u ovom smislu ne zaostajemo ni za ekonomski mnogo razvijenijim državama.

– Posebno važan segment našeg poslovanja su „klaud“ (cloud) usluge, na šta najbolje ukazuju i rezultati. Prihodi SAP-a od klaud portfolija su u drugom kvartalu 2014. godine porasli za 39 procenata globalno, a i korisnici u regionu već prepoznaju dodatnu vrednost koju im obezbeđuju „SAP Cloud rešenja“ – istakao je Genić.

Klaud usluge ili usluge u oblacima, podrazumevaju čuvanje i obradu bilo čijih podataka na udaljenim računaraima kojima se može pristupiti putem intreneta. U prvoj polovini ove godine klaud usluge su zabeležile rast od čak 400 posto u odnosu na isti period prošle godine. Po Genićevim rečima u Srbiji već postoji ozbiljno interesovanje korisnika za ove usluge, pa se uskoro očekuju i prve investicije.

– Naši rezultati pokazuju da kompanije, organizacije i državna uprava ozbiljno investiraju u poslovni softver i rešenja koja doprinose boljem poslovanju i efikasnijem radu. Posebno se to vidi u domenu državne uprave i preduzeća u Srbiji u kojima je u toku modernizacija poslovanja u skladu sa strategijom vlade, gde je „SAP-ov“ poslovni softver potpomogao ovaj proces modernizacije – ističe Genić.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор