„BMW“ sprema 20 modela sa prednjim pogonom

made-in-germany-bmw-logo

BMW korporacija planira da u narednim godinama ponudi kupcima oko 20 modela automobila sa pogonom na prednje točkove. Nemačka kompanija očekuje da će 2020. godine 40 posto od svih prodatih vozila, činiti upravo modeli sa prednjim pogonom, prenosi „B92“.

Iako je ovaj proizvođač vozila tek nedavno predstavio svoj prvi model serije 2 Active Tourer sa prednjim pogonom, grupacija na čijem čelu je „BMW“ planira da do kraja decenije značajno uveća njihov broj.

Portparol kompanije Kai Lichte objasnio je za „Car Advice“ da je ovakva poslovna politika bitna za poslovanje „BMW-a“ iz razloga što u kompaniji računaju da će do 2020. godine do 40 posto prodaje vozila „BMW“ grupe činiti mali modeli postavljeni na UKL platformu sa prednjim pogonom. Lichte nije precizirao o kojim modelima je reč, međutim iz kompanije je nagovešteno da je u planu 12 novih modela sa prednjim pogonom, kao i 10 modela marke MINI. Reč je o vozilima dužine između 3,8 i 4,5 metra.

Uprkos najavljenoj ofanzivi modela sa prednjim pogonom, „BMW“ serije 3 i X3, kao i svi veći modeli zadržaće pogon na zadnje točkove, odnosno pogon na sva četriri točka.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор