Nemačka autoindustrija se seli u Meksiko?

made-in-germany-rs-mexico-flag

Upravni odbor kompanije „Daimler“ uskoro treba da donese odluku o proizvodnji Mercedesa A klase i modela CLA u fabrici „Nisan“ u Meksiku. O otvaranju fabrike u ovoj američkoj državi razmišlja i BMV, dok Audi tamo već gradi pogon koji će početi sa radom 2016. godine, pišu nemački mediji.

Proizvodnja kompanije „Daimler“ u Meksiku trebalo bi da počne 2017. godine. Godišnje bi se proizvodilo između 100.000 i 150.000 mercedesovih automobila, dok bi vozila bila namenjena izvozu, prvenstveno na tržište Sjedinjenih američkih država. Međutim, „Daimler“ i „Nisan“ za sada još uvek nisu zvanično potvrdili ovu informaciju.

Za nemačke proizvođače automobila Meksiko je privlačna zemlja zbog brojnih ugovora o slobodnoj trgovini, jeftine i obučene radne snage, ali i blizine izuzetno važnog američkog tržišta. Iz tih razloga, nemački BMV je takođe sve bliži odluci o otvaranju fabrike u Meksiku, u kojoj bi proizvodio automobile iz Serije 1 i 3.

Treći nemački proizvođač luksuznih automobila, Audi, već gradi fabriku u meksičkom gradu San Hose, gde će se praviti Audi K5, uz planiranu godišnju proizvodnju od oko 150.000 vozila.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор