Nemačka elektrokola iz Kragujevca?

made-in-germany-rs-elektricni-auto

Kompanija „German-E-Cars“ iz Nemačke ozbiljno je zainteresovana za ulaganja u postojeće i nove programe u srpskoj auto-industriji.

Predstavnici „German-E-Cars“ nedavno su boravili u Kragujevcu, gde su u Regionalnoj privrednoj komori razgovarali sa članicama „Regionalnog automobilskog klastera centralne Srbije“, prenosi „B92“.

– Osim ulaganja u osavremenjivanje tradicionalne proizvodnje radi zadovoljavanja zahteva međunarodnog tržišta i evropskih standarda, ispitujemo mogućnosti da u Srbiji pokrenemo i proizvodnju električnih namenskih vozila. S tim u vezi, posebno smo zainteresovani za stratešku saradnju sa vašim univerzitetima i tehničkim školama – objasnio je Frank Laber, direktor te nemačke kompanije.

Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije (PKS) objasnio je da je za našu zemlju od posebne važnosti što kompanija German-E-Cars nije zainteresovana da ovde dođe zbog jeftine radne snage ili da bi nešto kupila, a potom prodala, već da tu dugoročno ostane, da strateški sarađuje sa našom privredom, podiže njenu konkurentnost i obezbedi transfer najmodernijih tehnologija ka našim preduzećima.

„German-E-Cars“ je privatna kompanija posebno fokusirana na proizvodnju vozila namenjenih aerodromskim voznim parkovima, koji se novim regulativama za zaštitu životne sredine obavezuju da sva svoja vozila (od ketering vozila do autobusa) prebacuju na električni pogon.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор