Nemačka mesna kompanija „Tenis“ stigla u Srbiju

made-in-germany-rs-mesne-preradjevine

Vodeća nemačka kompanija u oblasti mesne industrije, „Tenis“ (Tonnies) registrovaće do kraja ove nedelje preduzeće u Srbiji, saopštila je Privredna komora Srbije (PKS).

– Nakon osnivanja kompanije u Srbiji predstoje nam velika ulaganja u farme svinja, pogone za proizvodnju stočne hrane, a kasnije, nakon dostizanja potrebnog obima primarne proizvodnje i u fabriku za preradu mesa po „Tenis“ standardima. Jedan od strateških ciljeva „Tenisa“ jeste saradnja sa dobavljačima iz Srbije i prenos znanja srpskim proizvođačima – najavio je Ulrih Greve, predstavnik ove nemačke kompanije, ali za sada nije naveo iznos investicija, prenosi „B92“.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, ocenio je da su investicije ove kompanije od strateškog značaja za oporavak domaće stočarske proizvodnje, podizanje njenog tehnološkog nivoa, jačanje konkurentnosti srpske poljoprivrede, uključivanje našh proizvođača u „Tenisov“ lanac i povećanje srpskog izvoza. On je istakao kako je uveren da će farme i pogoni „Tenisa“ postati model za izgradnju i osavremenjivanje postojećih proizvodnih objekata i postrojenja u Srbiji.

Delegacija kompanije „Tenis“ juče je bila u poseti PKS, gde je sa predstavnicima nadležnih državnih institucija i Komore razgovarala o realizaciji poslovnih planova i investicija. Sastanku su prisustvovali i Ronald Zeliger, predsednik Nemačko – srpskog privrednog udruženja, kao i predstavnici Delegacije nemačke privrede u Srbiji.

Posle posete premijera Srbije Aleksandra Vučića Nemačkoj u septembru prošle godine i susreta sa vlasnikom mesne kompanije „Tenis“ Klemensom Tenisom, čelnik nemačke kompanije je izrazio zainteresovanost i najavio investiranje 200 miliona eura u otvaranje pogona u Srbiji i gajenje svinja.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор