Automatizovana proizvodnja 50.000 svinja godišnje

made-in-germany-rs-svinje

U selu Ljukovu kod Inđije kompanija „Knez agrar“ otvorila je najsavremeniju farmu svinja, kapaciteta do 50.000 tovljenika godišnje, u koju je uloženo šest miliona eura.

Srđan Knežević, osnivač i vlasnik firme “Knez agrar”, inače i vlasnik lanca benzinskih stanica „Knez petrol“, objasnio je da se objekti u sklopu ove farme prostiru na površini od pet hektara, kao i da je u njenom sastavu i još 18 hektara obradivih površina. Na farmi se trenutno nalazi 11.000 svinja, a zastupljene su rase “landras”, “pietren” i “durok”, čije genetsko poreklo vodi iz Austrije i Nemačke, prenosi agencija „Tanjug“.

– Proces odgoja svinja, odnosno njihove proizvodnje, potpuno je automatizovan, tako da je ova farma trenutno najsavremenija te vrste u Srbiji. U sastavu naše farme radi i još jedna mešaona stočne hrane, kapaciteta 150 tona dnevno, a tu su i novi silosi kapaciteta od 35.000 tona – kaže Knežević i najavljuje da će farma svinja u Ljukovu prvenstveno proizvoditi meso za domaće tržište, mada očekuje da bi uskoro deo plasmana mogao da ode i put Rusije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор