Ponovna prodaja preduzeća “Pantomarket stočar”

made-in-germany-rs-pare-kofer.jpg

Nakon neuspele prve prodaje, raspisano je novo nadmetanje za kupovinu preduzeća “Pantomarket stočar”, u čijem su sastavu farma goveda u Mrčajevcima, klanica u Čačku i mlekara u Zdravčićima.

Stečajni upravnik firme “Pantomarket stočar”, Milutin Obradović raspisao je poziv za prodaju preduzeća, budući da u prvom postupku niko nije kupio ni dokumentaciju neophodnu za učešće na tenderu.

Vrednost imovine farme za uzgoj goveda u Mrčajevcima procenjena je na 135 miliona dinara, međutim, budući kupac za nju će trebati da plati najmanje 54 miliona, koliko iznosi početna cena. Farma je kapaciteta 2.500 goveda, ima osam tovilišta na ukupno 6.834 kvadratnih metara, upravnu zgradu, veterinarsku apoteku i magacin, a krug obuhvata 7,28 hektara zemljišta. Izgrađena je 1979. godine, da bi deceniju kasnije, zajedno sa svojim kooperantima, postala najveći izvoznik mesa iz bivše Jugoslavije (SFRJ). Nakon uvođenja ekonomskih sankcija Srbiji, farma prestaje sa radom, da bi 2010. godine proizvodnja bila obnovljena. Doskorašnji vlasnik preduzeća Panto Vučurović, prekinuo je prošlog septembra sa tovom goveda zbog finansijskih problema, te je proglašen bakrot.

Preduzeću “Pantomarket stočar” pripada i savremena klanica u Čačku od 825 kvadrata, koja dnevno može da preradi 80 junadi i 150 svinja, a ima dozvolu za isporuku proizvoda u treće zemlje. U njenom sastavu je još sedam građevina sa ukupno 2.195 kvadrata, kao i 54 ara gradskog građevinskog zemljišta. Procenjeno je da vredi 86 miliona dinara, a za prvu prodaju bila je određena početna cena od 43 miliona. Sadašnja početna cena snižena je na 34,5 miliona dinara.

Mlekara “Pantomarket stočara” u Zdravčićima kod Požege ima 234 kvadrata i 28 ari zemljišta. Njena cena je najviše snižena sa procenjenih 8,4 miliona dinara na 4,2 miliona, a sada na 3,8 miliona.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор