Ponovna prodaja „Agroživa“ za trećinu cene

made-in-germany-rs-pare-kofer.jpg

Ponovna prodaja imovine kompanije za proizvodnju živinskog mesa iz Žitišta, „Agroživ“ u stečaju, zakazana je za 6. mart ove godine, a početna cena preduzeća na drugom javnom nadmetanju biće 30 posto od procenjene vrednosti.

Kako je objasnio izvršitelj Dragan Nikolić, od prodaje preduzeća trebalo je da se namire potraživanja poverioca, firme „Novi Bek“ iz Beograda, međutim, prošlonedeljna prva javna prodaja „Agroživa“ nije bila uspešna, jer nije bilo zainteresovanih kupaca, prenosi agencija „Beta“.

Popis imovine preduzeća završen je krajem prošle godine. Na listi popisanih vrednosti nalaze se mašine jedne proizvodne linije koju čine mašine za klanje i čerupanje, otkoštavanje i hlađenje, sa procenjenom vrednošću od 314,7 miliona dinara. Međutim, početna cena na prvom nadmetanju iznosila je 60 procenata, dok će na drugom nadmetanju ona pasti na 30 posto od procenjene vrednosti.

Javno preduzeće „Srbijagas“ vlasnik je kompanije „Agroživ“, po osnovu pretvaranja potraživanja u vlasništvo. Ovo nekada uspešno preduzeće za preradu pilećeg mesa, zapalo je u ozbiljne finansijske probleme, zbog čega je proizvodnja obustavljena i proglašen stečaj.

Pogone „Agroživa“ kupila je beogradska firma „BG Mibras“, i u njima je trenutno zaposlen manji broj radnika. Sa promenom vlasnika bez posla je ostalo 600 radnika koji su u štrajku od maja prošle godine. Oni traže isplatu zaostalih zarada, izradu socijalnog programa i rešavanje njihovog statusa.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор