“Ernst i Jang” nagradio preduzetnike godine

made-in-germany-rs-ernst-young

Nagrada “Preduzetnik godine 2014.“ koju dodeljuje revizorsko-konsultantska kuća “Ernst i Jang” pripala je Božu Jankoviću, vlasniku kompanije “Enterijer Janković”, koja će ove godine u junu u Monte Karlu predstavljati Srbiju i na izboru “Svetski preduzetnik godine”.

Janković je svoje preduzeće osnovao pre dve decenije u Novom Sadu, a do danas ono se pozicioniralo kao vodeća regionalna kompanija u oblasti proizvodnje građevinske stolarije vrhunskog kvaliteta, ali i projektovanja i opremanja enterijera visokog ranga i složenosti. Zapošljavaju blizu 500 radnika i do sada se mogu pohvaliti sa više od 1.000 izvedenih projekata različitog tipa.

Kompanija “Enterijer Janković”, pored sedišta u Srbiji, ima i predstavništva u Nemačkoj, Rusiji, Kazahstanu, Belorusiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, kao i nekoliko filijala u Beogradu, Sarajevu, Zagrebu, Ljubljani, Lionu, Abu Dabiju, Bakuu i Sant Petersburgu. Svoje proizvode izvoze na 19 tržišta, između ostalog i u Englesku, Nemačku, Francusku, Ameriku, Rusiju, Kazahstan, Uzbekistan, UAE… U njihovim ukupnim prihodima, izvoz učestvuje sa 96 procenata. Kako navode u ovoj kompaniji, izvoze potpuno gotov proizvod i opremaju objekte najvišeg ranga, kao što su predsedničke palate Putina i Karimova, a upravo su potpisali i ugovor za opremanje hotela u centru Londona i već pregovaraju o drugom.

Za nagradu “Preduzetnik godine 2014.“ bio je kandidovan 21 privrednik iz 10 srpskih gradova, a žiri je ocenjivao preduzetnički duh, finansijske pokazatelje, strategijsko usmerenje, prisustvo na međunarodnom ili regionalnom tržištu, inovativnost i lični integritet.

Priznanja su dodeljena i Ljiljani Živković Karaklajić, vlasnici kompanije “D ekspres”, u kategoriji “Brzorastući preduzetnik godine”, kao i Vladimiru Mastiloviću, vlasniku firme “Trilateral”, u kategoriji “Inovativni preduzetnik godine”.

“Ernst i Jang” u Srbiji po treći put dodeljuje nagradu “Preduzetnik godine”. Prethodni dobitnici bili su Darko Budeč, osnivač i direktor firme „Buck“ i Rade Ljubojević, osnivač i predsednik firme „Sirogojno Company“. Inače ovo priznanje “Ernst i Jang” dodeljuje već 28 godina u više od 50 zemalja.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор