Oskar kvaliteta za „Prvi partizan“

made-in-germany-rs-oskar-kvaliteta

Srpska kompanija „Prvi partizan“ iz Užica, koja se bavi proizvodnjom municije, laureat je ovogodišnje nagrade za poslovnu izvrsnost „Oskar kvaliteta 2014.“ u kategoriji velikih organizacija.

Na svečanosti u Privrednoj komori Srbije (PKS) titula apsolutnog pobednika u kategoriji javnog sektora dodeljena je „Apotekarskoj ustanovi Beograd“, dok je među organizacijama van Srbije to priznanje dodeljeno „Domu zdravlja Bjeljina“, prenosi agencija „Beta“.

„Oskar kvaliteta 2014.“ u kategoriji realnog sektora dodeljene su i kompanijama „Energoprojekt – Hidroinženjering“ i „Air Serbia ground services“ iz Surčina, dok su iz domena javnog sektora ove nagrade uručene „Apotekarskoj ustanovui Sombor“, „Institutu za transfuziju krvi Srbije“, „Putevima Srbije“ i „Ekonomsko-trgovinskoj školi iz Bečeja“.

Priznanje „Oskar kvaliteta“ se kao tradicionalna nagrada dodeljuje svake godine u novembru mesecu na Svetski dan kvaliteta, a ove godine je dodeljena po 20. put. Ova nagrada je ustanovljena 1994. godine, od 1995. godine se dodeljuje kao priznanje kvaliteta, a od 2000. godine kao nagrada za poslovnu izvrsnost. Kreirana je po ugledu na Evropsku nagradu za poslovnu izvrsnost (EFQM).

Povodom jubilarnih 20 godina dodele ove nagrade, u PKS su uručeno i specijalno priznanje „Najbolji među najboljima“ koje su poneli „Energoprojekt Entel“ u kategoriji malih i srednjih preduzeća, a u kategoriji velikih organizacija, za najbolje rezultate postignute na konkursku u proteklih 19 godina i održivu izvrsnost, nagrađen je „Kalsberg Srbija“. Ove nagrade dodeljuje Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost u saradnji sa PKS uz podrsku Ministarstva privrede Srbije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор