“Oskar kvaliteta” za Messer tehnogas

messer-tehnogas

Na dodeli Nacionalne nagrade za poslovnu izvrsnost “Oskar kvaliteta 2016”, nemačka kompanija „Messer tehnogas“ nagrađena je kao Apsolutni pobednik u kategoriji realni sektor.

Povodom Svetskog dana kvaliteta, Privredna komora Srbije (PKS) i Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost organizovali su pod pokroviteljstvom Ministarstva privrede 22. dodelu Nacionalne nagrade za poslovnu izvrsnost “Oskar kvaliteta 2016”.

Ernst Bode, izvršni direktor Messer tehnologasa je objasnio da je kompanija konkurisala za ovu nagradu još pre nekoliko godina, ali da su je tek sada zasluženo dobili, pošto su u međuvremenu dosta radili i napredovali.

– Uspeli smo da podignemo kvalitet na najviši nivo i trudićemo se da budemo još bolji. Verujem da samo kvalitet može da obezbedi opstanak kompanije, prodaju njenih proizvoda i usluga i dalji prosperitet – rekao je Bode, a prenosi agencija „Tanjug“.

Nagrade su dodeljene i kompanijama „Eaton Elektrik“ iz Sremske Mitrovice za oblasti strategija, ljudskih resursa i partnerstva, „Prvoj petoletki – Namenskoj“ iz Trstenika za poslovne rezultate, preduzeću „D&N Sani“ iz Lapova (kućna hemija i higijena) u oblasti strategije, „Energotehnici-Južna Bačka“ iz Novog Sada za oblast partnerstvo i resursi.

„ZU Apoteke Niš“ su u kategoriji javnog sektora dobile zvanje Apsolutnog pobednika, „Naučni Institut za vererinarstvo“ iz Novog Sada je nagrađen u oblasti liderstva, partnerstva, resursa i procesa, proizvoda i usluga, dok je „Aerodrom Nikola Tesla“ nagrađen za oblast partnerstvo i resursi i poslovni rezultati.

U kategoriji organizacija van teritorije Srbije, kao Apsolutni pobednik nagrađena je “Agencija za lekove i medicinska sredstva Crne Gore” (ALIMS), a u oblasti liderstva preduzeće “TMD Dommers lighting Gradačac”.

Nacionalna nagrada za poslovnu izvrsnost “Oskar kvaliteta” dodeljuje se profitnim i neprofitnim organizacijama, kao nezavisna i neutralna nagrada za vrhunske rezultate postignute na razvoju i unapređenju organizacije i poslovne izvrsnosti. Dodeljuje se u tri kategorije: za realni sektor, javni sektor i organizacije van teritorije Srbije, a na osnovu odluke žirija u čijem sastavu su predstavnici državnih, naučnih i stručnih institucija.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор