Messer Tehnogas obučava buduće inženjere

Nemačka kompanija Messer Tehnogas, u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ), Mašinskim fakultetom i Tehnološko – metalurškim fakultetom Univerziteta u Beogradu, realizuje projekat stručne prakse za buduće inženjere sa ovih fakulteta.

Kao vodeća kompanija u Srbiji za proizvodnju industrijskih gasova, Messer Tehnogas je pouzdan partner i zajedno sa navedenim institucijama biće odgovoran za implementaciju zajedničkog projekta pod nazivom “Stručna praksa i integrisano učenje u Univezitetskom obrazovanju“, poručuju iz nemačke kompanije.

Ovaj projekat ima za cilj da se akademsko znanje i praktičan rad približe kroz poboljšanje uslova u obrazovanju budućih inženjera i pokretanje novih studijskih programa, kao i kroz ponudu novih i praktičnih materijala za učenje, koji su u skladu sa realnim potrebama industrije.

Stručna praksa u trajanju od šest meseci za 18 studenata odvijaće se u Messerovim fabrikama u Beogradu, Smederevu i Kraljevu, dok će ceo projekat trajati ukupno tri godine. U zavisnosti od svojih master teza i izabranih predmeta, studenti će praksu obavljati u pogonima i različitim odeljenjima Messerovih fabrika, gde će im praktično znanje naučeno od industrijskih stručnjaka pomoći u ostvarenju profesionalnih planova, ali i u donošenju odluke da ne napuštaju zemlju.

Messer Tehnogas već dugo godina u Srbiji razvija partnerstva sa obrazovnim i naučnim institucijama preko mnogobrojnih korporativnih programa, a u cilju razvoja nauke i obrazovanja, afirmacije i poboljšanja uslova školovanja mladih i talentovanih učenika i studenata i prilagođavanja studijskih programa realnim potrebama tržišta.

Jedan od primera odlične saradnje je i novi nastavni modul za zavarivanje i zavarene konstrukcije, koji je osnovan 2006. na Mašinskom fakultetu u Beogradu, a upravo na inicijativu Messer Tehnogasa koji je uočio nove potrebe tržišta rada. Pored opreme koju donira fakultetu, nemačka kompanija nagrađuje najbolje studente ovog modula stipendijama, a omogućena im je i stručna praksa unutar kompanije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор