Sertifikati GIZ-a za mlade preduzetnike

Na svečanosti održanoj u Palati Srbija povodom završetka projekta nemačke Organizacije za međunarodnu tehničku saradnju (GIZ) i Ministarstva omladine i sporta RS pod nazivom “Podsticanje zapošljavanja mladih”, 87 polaznika je dobilo sertifikate za uspešno okončanu stručnu obuku.

Cilj projekta bio je da se pruži dopunsko osposobljavanje osobama starosti od 15 do 35 godina, kako bi povećale svoje šanse na tržištu rada i brže došle do posla. Tim povodom, ministar Vanja Udovičić je polaznicima poručio da su njihova posvećenost i zajednički rad u ispunjenju projektnih zadataka najvažnija potvrda njegove važnosti i dugoročnog potencijala.

– Želim da izrazim veliko zadovoljstvo činjenicom što, posle tri godine uspešnog sprovođenja ovog projekta, nastavljamo da razvijamo našu podršku organizacijama i centrima koji omogućuju podsticajno okruženje mladima za sticanje preduzetničkih veština i započinjanje sopstvenog posla – rekao je Udovičić.

On je objasnio da je smisao projekta bio da se, kroz stručno osposobljavanje, mladima olakša put do posla kako bi samostalno postali što konkurentniji na tržištu rada, što su mnogi polaznici to do sada i potvrdili zaposlivši se u različitim oblastima, poput sektora korisničkih usluga, tekstilne industrije, primenjenog zanatstva i drugih.

– Naročito mi je drago što su brojni mladi putem ovih obuka stekli neophodne veštine i pokrenuli sopstveni posao. Takođe bih istakao činjenicu da se u okviru projekta posebna pažnja poklanja mladima iz društveno osetljivih grupa, što je omogućilo velikom broju mladih Roma i Romkinja da završe obuku iz karijernog vođenja i savetovanja, kao i stručnu obuku za zapošljavanje – istakao je Udovičić.

Projekat “Podsticanje zapošljavanja mladih” biće nastavljena i u narednoj godini, takođe kroz saradnju Ministarstva omladine i sporta i GIZ-a, dodaje se u saopštenju Ministarstva.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор