„Srbija organika“ poziva na stručnu praksu

Nacionalno udruženje „Srbija organika“ je raspisalo konkurs za besplatnu stručnu praksu iz oblasti organske poljoprivrede i prehrambene tehnologije po principima organske proizvodnje.

Na konkurs se mogu prijaviti nezaposleni do 35 godina starosti koji su završili ili su na završnoj godini Poljoprivrednog ili Tehnološkog fakulteta. Učesnici stručne prakse imaće pravo na mesečnu naknadu od 20.000 dinara, a biće im plaćeni i troškovi prevoza, kao i doprinosi za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti.

Program pružanja podrške mladima između 15 i 35 godina života da se bolje pozicioniraju na tržištu rada i lakše i brže zaposle, trajaće 6 meseci. Njegov cilj jeste sticanje potrebnih znanja i veština iz oblasti organske proizvodnje i prerade, i osposobljavanje ljudi za rad u sektoru organske proizvodnje kod poslodavaca koji već posluju uspešno.

Projekat Podsticanje zapošljavanja mladih realizuje se u okviru Nemačke razvojne saradnje, a partnerski ga sprovode Nemačka organizacija za međunarodnu tehničku saradnju (GIZ) i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Serbia Organika je nacionalno udruženje za razvoj organske proizvodnje, osnovano 2009. godine na inicijativu Ministarstva poljoprivrede kao krovna organizacija za pružanje podrške razvoju i promovisanju organske proizvodnje u Srbiji.

Sve detaljnije informacije o ovom javnom pozivu mogu se naći na internet sajtu Srbija organike.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор