Sajam organskih proizvoda u Nirnbergu

Na najvećem međunarodnom sajmu organskih proizvoda „Biofah“, koji se pod pokroviteljstvom Međunarodnog pokreta za organsku poljoprivredu (IFOAM) održava u nemačkom gradu Nirnbergu od 14. do 17. februara, učešće su najavili i proizvođači iz Srbije.

Dolazak naših proizvođača organskih proizvoda na ovu prestižnu međunarodnu manifestaciju oganizovala je Nacionalna asocijacija “Serbia organika”, uz finansijsku podršku Privredne komore Srbije (PKS), nemačke organizacije za međunarodnu tehničku saradnju (GIZ) i američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

U sajamskoj hali 4a svoje proizvode će na zajedničkom štandu predstaviti 14 proizvođača iz Srbije: „Eco Mele“, „Jovanjica“, „Herba“, „Avis“, „Baltik junior“ i „Olga Group“ iz Beograda, “All Natural Foods“ iz Nove Pazove, „Ecoagri Serbia“ iz Bele Crkve, „Mondi Lamex“ iz Kraljeva, „Zadrugar“ iz Ljubovije, „Suncokret“ iz Hajdukova, „Flory“ iz Kruševca, “Timomed“ iz Knjaževca i “Elixir“ iz Šapca.

Već 29 godina Biofach je vodeći međunarodni sajam prehrambenih i tekstilnih organskih proizvoda, kao i organske kozmetike, a Nacionalno udruženje Serbia Organica već devet godina organizuje zajednički nastup srpskih proizvođača na ovoj izložbi organske proizvodnje, navodi se u saopštenju udruženja.

Posetioci će na sajmu imati priliku da se upoznaju sa najnovijim tehnologijama proizvodnje, tehnološkim linijama za preradu hrane i novim načinima pakovanja, kao i sa inputima potrebnim za održavanje ovog vida proizvodnje. Pri tom će i ove godine u okviru manifestacije biti održan Međunarodni sajam prirodne kozmetike „Vivanes“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор