Help obučava 37 nezaposlenih Piroćanaca

made-in-germany-rs-help-ev-logo

Nemačka humanitarna organizacija „Help“ sklopila je ugovore sa 37 nezaposlenih Piroćanaca koje će uputiti na dvomesečnu obuku za kozmetičare, viljuškriste, knjigovođe, instalatere video nadzora i rad na računaru.

Projekat „Smanjenje siromaštva i unapređenje mogućnosti zapošljavanja marginalizovanih i ugroženih grupa stanovništva u Srbiji“ nemački Help sprovodi u saradnji sa gradom Pirotom i Nacionalnom službom za zapošljavanje, sa čije evidencije nezaposlenih lica su kandidati i odabrani, prenosi agencija „Beta“.

– Grad sarađuje sa nemačkom organizacijom već više od 10 godina, tokom kojih je oko 400 preduzetnika dobilo novac za pokretanje ili unapređenje postojećeg biznisa, dok je program besplatnih obuka završilo oko 100 nezaposlenih. Nadam se da će posle završenih obuka nezaposleni lakše naći posao ili započeti sopstveni posao – poručio je gradonačelnik Pirota Vladan Vasić nakon potpisivanja ugovora u Skupštini grada.

U okviru Help projekta u Pirotu je od 2013. do 2016. godine realizovana podrška za 82 ljudi, kako preko dodele 400 pojedinačnih grantova u opremi za preduzetnike, organizovanja poslovnih obuka za 104 lica i stručnih obuka za 136 osoba iz grupe marginalizovanog i ugruženog stanovništva, tako i preko finansiranja razvoja tri kooperative (peglana kobasica, reciklaža i pčelari).

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор