Help pomaže Piroćancima u razvoju malih biznisa

Nemačka humanitarna organizacija ”Help” i Grad Pirot potpisali su ugovore sa korisnicima pomoći koja se dodeljuje u okviru novog projekta “Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana 2019.-2020.” , finansiranog u okviru nemačke saradnje.

– U okviru 12. ciklusa uspešne saradnje HELP-a i Grada Pirota, podelićemo dvadesetak novih ugovora za mikro i mali biznis, a do sada je u pokretanju privatnog posla u Pirotu podržano oko 450 ljudi. Stoga smo zahvalni Gradu na dobroj saradnji – poručila je menadžerka za ekonomski razvoj u organizaciji HELP Maša Bubanj.

Prema rečima gradonačelnika Pirota, Vladana Vasića, HELP je u ovom gradu već dobro poznat, a ovo je samo još jedna prilika da se nemačkoj organizaciji javno zahvali na njenom dopinosu u razvoju grada.

– Zahvalni smo i svim onim sugrađanima koji su sudbinu uzeli u svoje ruke – naglasio je Vasić i dodao da je u okviru projekta, pored novih ugovora, obezbeđena i obuka za deficitarna zanimanja na tržištu rada, prenosi Danas.

Nezaposlenima su ovom prilikom uručeni i sertifikati za uspešno završene stručne obuke prekvalifikacije za zanimanja i poslove za kojima je povećana tražnja na tržištu rada u Pirotu, a koji se nalaze na evidenciji pirotske Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje. U pitanju je 7 šivača-peglača, 4 tesara, 4 armirača, 15 rukovalaca građevinskim mašinama, 7 zavarivača i 16 viljuškarista.

U okviru novog ugovora o saradnji između Grada Pirota i Helpa najmanje 20 mikro i malih biznisa biće podržano grantovima u opremi za rad, prosečne vrednosti 2.400 eura, uz redovne poslovne i stručne obuke za povećanje održivosti poslovnih delatnosti. Ukupna vrednost grantova dodeljenih u okviru ovog ciklusa iznosi 48.000 eura, uz učešće Grada od 40 posto.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор