Nemački Help pomaže kraljevačke preduzetnike

Potpisivanjem ugovora o saradnji između Grada Kraljeva i nemačke nevladine humanitarne organizacije Help, u gradu na Ibru kreće projekat „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana 2019-2020“, koji se finansira u okviru „Nemačke razvojne saradnje“.

U okviru humanitarnog programa Help će u Kraljevu pomoći najmanje 30 korisnika u želji da započnu ili razviju svoj privatni biznis, kroz donaciju u opremi ili materijalu, prosečne vrednosti 2.400 eura, ali i preko organizovanja poslovnih i stručnih obuka i praćenjem podržanih mikro i malih biznisa.

U okviru programa „Nemačke razvojne saradnje“, realizaciju pomoći kraljevačkim preduzetnicima Help će finansirati donacijom od ukupno 72.000 eura, dok će lokalna samouprava izdvojiti 25.200 eura.

– Program je regionalnog karaktera i zasniva se na ekonomskoj i edukativnoj podršci održivom lokalnom razvoju. Help će primeniti mehanizme za podsticaj razvoja mikro biznisa u ciljanim gradovima u Srbiji i regionu, a glavne aktivnosti će biti usmerene na otvaranje novih radnih mesta putem direktne pomoći mikro i malim biznisima, kao i putem obrazovanja i organizovanja poslovnih i stručnih obuka – kaže Maša Bubanj iz organizacije Help.

Nemačka nevladina organizacija do sada je u Kraljevu realizovala 13 projekata ekonomskog osnaživanja, čime je 651 porodica podržana u nastojanju da obezbedi redovne prihode, a 168 porodica sa različitim stambenim rešenjima, kao i preko više projekata hitne humanitarne pomoći, u ukupnoj vrednosti od 3 miliona eura.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор