Novi oglas za zapošljavanje medicinskih sestara u Nemačkoj

Nacionalna služba za zapošljavanje je objavila novi oglas za zapošljavanje 30 diplomiranih medicinskih sestara – tehničara opšteg smera i gerijatrijskih sestara u Nemačkoj, kod poslodavca „Kursana“ GmbH iz Berlina.

Od kandidata se zahteva da imaju položen stručni ispit za medicinske radnike i obavezno znanje nemačkog jezika na B1 nivou, dok radno iskustvo nije obavezno. Reč je o radu na neodređeno vreme sa probnim radom u trajanju od 6 meseci.

Plata za naše medicinske sestre pre nostrifikacije diplome bila bi najmanje 1.900 eura bruto, odnosno 1.350 do 1.500 eura neto. Nakon nostrifikacije diplome zarada bi dostigla iznos od 2.400 do 2.700 eura bruto, ili 1.800 do 2.200 eura neto, a može biti i znatno veća u zavisnosti od lokacije i dodatka za rad u smeni.

Zaposleni će od prvog dana biti socijalno osigurani. Troškove izdavanja radne dozvole i vize snosi kandidat, poslodavac će obezbediti smeštaj pod povoljnim uslovima, ili će pružiti podršku u njegovom pronalaženju, dok će zaposleni snositi troškove smeštaja i prevoza do Nemačke.

Kandidatima je za konkurisanje potrebna radna biografija (CV) na nemačkom jeziku u europas formatu i fotokopije školske diplome, uverenja o položenom stručnom ispitu i sertifikata o znanju nemačkog jezika. Na oglas se mogu prijaviti i kandidati koji su evidentirani kao nezaposlena lica u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, kao i kandidati koji to nisu.

Oglas se nalazi na sajtu NSZ. Za sve dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti svom savetniku za zapošljavanje u nadležnoj filijali NSZ, migracionim servisnim centrima NSZ i Pozivnom centru NSZ na broj 0800/300-301, a konkurs će biti otvoren do 4. maja ove godine.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор