„Help“ pomaže početnicima i u Vlasotincu

made-in-germany-rs-help-ev-logo

Na području Vlasotinca nemačka humanitarna organizacija „Help“ po prvi put će finansirati projekte mikrobiznisa, u ukupnoj vrednosti oko 60.000 eura, dok će lokalna samouprava učestvovati sa 2.666 eura svojih budžetskih sredstava.

Na području ove opštine na jugu Srbije biće dodeljeno 16 grantova, od čega 7 u vrednosti od po 1.500 eura, 7 u vrednosti od po 2.400 eura i 2 granta u vrednosti od po 3.600 eura. Učešće korisnika u ovim ulaganjima iznosiće od 5 do 10 posto, prenosi „Jugmedia“.

– Ovo je prvi put da „Help“ sarađuje sa Opštinom Vlasotince na projektima razvoja mikrobiznisa. Na ovaj način podržavamo pojedince koji nemaju mogućnosti da samostalno započnu svoj posao. Uskoro će krenuti i informativna kampanja o samom projektu i načinu prijavljivanja – najavila je menadžerka „Help“ programa Maša Bubanj.

Predsednik Opštine Vlasotince Zoran Todorović kaže da Vlasotince rado prihvata učešće u projektima koji doprinose stvaranju novih realnih radnih mesta, jer su, kako ističe, duboko svesni činjenice da je nezaposlenost danas najveći problem u srpskom društvu.

– Lično, pristalica sam ideje da je najbolje biti sam svoj gazda, a nadam se da to smatraju i oni kojima je namenjena ova pomoć – rekao je Todorović.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор