Klanica u Žitištu proširuje kapacitete

made-in-germany-rs-curke-farma

U Žitištu ponovo radi klanica za preradu živinskog mesa, a kako saznaje „Politika“ ona trenutno proširuje i svoje kapacitete i proizvodnju.

Nakon što je kompanija „Agroživ“, koja je rspolagala ovom klanicom, zapala u velike finansijske probleme, pretila je opasnost da njenih 500 radnika ostane bez posla, međutim oni sada prerađuju 20.000 brojlera dnevno.

Beogradska firma „BG Mibras”, kako kaže direktor njenog ogranka u Žitištu Vladimir Lazić, uspela je da konsoliduje u svom vlasništvu najveći deo imovine nekadašnjeg „Agroživa”. Ova kompanija, inače vlasnik firme „Big bul fuds” u Bačincima, kupila je iz stečaja farmu za odgoj matičnog jata u Vršcu, dve farme za eksploataciju matičnih jata u Vladimircima kod Šapca, klanicu u Žitištu, četiri farme za tov brojlera, a zakupila je i silos sa fabrikom stočne hrane u Vladmircima.

– Organizovali smo zajedničku proizvodnju sa 14 kooperantskih farmi, a u planu je i povećanje kapaciteta fabrike, pošto nam je jedan od poslovnih izazova prozvodnja za rusko tržište – objašnjava Vladimir Lazić i najavljuje da kompanija „BG Mibras” planira da zauzme lidersku poziciju na srpskom tržištu u oblasti prerade mesa.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор