Nagrade za najuspešnije zemljoradnike

made-in-germany-rs-njiva-sa-kucom

Najuspešniji poljoprivrednik u 2014. godini je Radiša Radisavljević iz sela Medveđa kod Despotovca, koji se bavi ratarskom proizvodnjom. Kao jednom od rekordera u ratarstvu, njemu je uz ovo priznanje dodeljena i nagrada za najboljeg proizvođača suncokreta u 2014. godini, saopštilo je Udruženje novinara za poljoprivredu „Agro pres“.

– Ostvario sam prinos suncokreta od 6,2 tone, kukuruza sam imao 14,7 tona, a pšenice 9,2 tone. Obrađujem 60 hektara, a takve rezultate ostvario sam zahvaljujući primeni svih mera nege useva. Svoje proizvode koristim za dalju preradu, tako da od suncokreta pravim domaće hladno ceđeno ulje – objasnio je Radisavljević kome je redakcija „Agrobiznis magazina“ poklonila mobilni telefon, na šta se on revanširao projinim brašnom i svojim hladno ceđenim uljem, prenosi agencija „Beta“.

Za prvo mesto u proizvodnji pšenice nagrađen je Pavle Nenadović iz sela Voganj, koji je imao prosečan prinos od 7,7 tona na ukupnoj površini od oko 200 hektara. Dodeljene su i tri nagrade za proizvodnju kukuruza, zbog izuzetno dobrog ovogodišnjeg roda. Prva je pripala Miloradu Kuljiću za obranih 16 tona, drugo mesto pripalo je Žarku Kobilarovu iz Zmajeva, koji je ostvario prinos od 15,5 tona, a treće priznanje pripalo je Branislavu Žuniću.
Živan Jovanov, rekorder je u proizvodnji šećerne repe, jer je postigao prosečan prinos od preko 95 tona.

Najbolju saradnju s poljoprivrednicima i zadrugama, prema oceni novinara, ostvarila je kompanija „Victoria group“, a nagradu je u ime kompanije primila Natalija Kurjak, koja je tom prilikom istakla de je ta firma jedan od najvećih proizvođača i izvoznika u Srbiji i regionu. Od kompanija „Victoria group“ i „Agrounika“ svi nagrađeni poljoprivrednici na poklon su dobili đubrivo.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор