Samoupravljajući „mercedes“ za 2015.

made-in-germany-rs-mercedes-logo

Nemačka kompanija „Mercedes“ najavila je poslednjeg dana 2014. godine da će u januaru otkriti potpuno novi koncept svojih vozila koja će se kretati bez pomoći vozača.

„Mercedesov“ novi iskorak u eru robotizovanih vozila predstavlja koncept neobičnog dizajna, sudeći po fotografiji koju je nemačka kompanija objavila kako bi zagolicala maštu ljubitelja automobila, prenosi B92“.

Karoserija novog vozila ima aerodinamički oblik, veoma nisku liniju krova i male prepuste ispred prednjih i iza zadnjih točkova. Na najvišoj tački krova nalaze se sakriveni senzori i radar, koji automobilu pomažu da se kreće bez pomoći vozača, dok je kabina vozila izdužena, kako bi se dobio maksimalan prostor za smeštaj putnika.

Kako se očekuje, i unutrašnjost „Mercedesovog“ samoupravljajućeg automobila takođe bi trebalo da ima futuristički dizajn, uz dominantnu upotrebu „touchscreen“ tehnologije.

Ovaj robotizovani automobil budućnosti nemačkog proizvođača, svoju premijeru će doživeti narednih dana, na Međunarodnom sajmu elektronike (CES) u Las Vegasu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор