Lufthanza tražila od suda da zabrani štrajk njenih radnika

Kabinsko osoblje nemačke Lufthanze započelo je noćas u ponoć dvodnevni štrajk koji će pogoditi sve domaće i međunarodne letove sa nemačkih aerodroma, a u saopštenju sindikata se navodi da je ovakva odluka doneta zbog upornog odbijanja kompanije da pregovara o njihovim zahtevima.

Nemački avio-prevoznik je izrazio žaljenje zbog neprijatnosti za putnike i najavio da će u toku ta dva dana aktivirati specijalni plan kojim će biti smanjen broj zakazanih letova. Iz kompanije su najavili da će danas biti otkazano oko 700 letova, a sutra oko 600, zbog čega su pozvali oko 180.000 putnika da provere status svojih letova.

Inače, Lufthanza je prethodno tražila od Radnog suda u Frankfurtu da zabrani štrajk Nemačkog udruženja stjuardesa i stjuarda (UFO), ali je pokušaj kompanije da sudskim putem spreči štrajk sud odbacio, na šta se potom kompanija žalila, javljaju agencije.

Lufthanza je u svom saopštenju naglasila da ovim štrajkom nisu pogođene njene filijale Jurovings, Džermanvings, Sanekspres, Lufthanza sitilajn, Svis, Edelvajs, Ostrijan erlajns, Er Dolomiti i Brasels erlajns, zbog čega se razmatra na kojim linijama bi te avio-kompanije mogle da upotrebe veće letelice kao alternativu za putnike pogođene štrajkom.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор