Nova investicija nemačkog GPK u Zrenjaninu

U industrijskoj zoni „Jugoistok Ečka“ u Zrenjaninu počela je izgradnja fabrike nemačke kompanije „GPK“, u kojoj će se od avgusta sledeće godine proizvoditi točkovi za kontejnere i kante za smeće, a vrednost investicije iznosi oko tri miliona eura.

– Fabrika će se baviti proizvodnjom delova od plastike i gume, prevashodno točkova za kontejnere i kante, a još ćemo videti šta ćemo povući od mašina i koju liniju proizvodnje – rekao je direktor GPK Zoran Šipka.

Kompanija „GPK“ posluje u sklopu „EKH grupe“ iz Berlina, a u Zrenjaninu je zakupila pet hiljada kvadrata zemljišta, na kojem će u prvoj fazi ulaganja izgraditi proizvodne pogone na 1.250 kvadratnih metara prostora, a u planu je, kako najavljuju, i gradnja dodatnih kapaciteta u okviru druge faze investiranja.

– Ovo je naša prva investicija van Nemačke, a za ulaganje u Zrenjanin smo se odlučili zbog geostrateškog položaja grada i izuzetnih povoljnosti koje nam pruža lokalna samouprava, kao i zbog visoke obučenosti i kvaliteta kadra – objasnio je vlasnik kompanije GPK Klaus Paul i najavio da će u prvoj fazi biti zaposleno petnaestak radnika, a kasnije još 50, prenosi Blic.

Zrenjanin ima dve industrijske zone u kojima već posluje oko 40 kompanija iz Italije, Južne Koreje, Nemačke, Belgije i zemalja regiona. Prestižni Fajnenšel tajms je zrenjaninske industrijske zone uvrstio među osam najboljih lokacija u svetu za startap podršku.

– Kada sam predložio da proširimo zonu za još 500 hektara, saradnici su me malo sumnjičavo gledali, a već sada dolazimo u situaciju da je i to malo. Bukvalno se svakodnevno borimo za svako novo radno mesto – ističe gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор