Nemački Geze proširuje fabriku u Zrenjaninu

Nemačka kompanija „Geze“ najavljuje da će u Zrenjaninu investirati 4,9 miliona eura u proširenje svojih fabričkih pogona za proizvodnju sistema za vrata i prozore.

Geze od 2008. godne posluje u zrenjaninskoj industrijskoj zoni Elemir, gde ima 60.000 kvadratnih metara zemljišta i fabriku od 8.100 kvadrata. Sada gradi dodatnih 6.300 kvadrata proizvodnog prostora u koji će izmestiti deo dosadašnje proizvodnje, ali i uneti neke nove mašine, dok će 2.500 kvadrata biti odvojeno za instaliranje opreme za testiranje izdržljivosti dobijenih proizvoda.

Direktor nemačke fabrike Vanja Milić navodi da je broj zaposlenih povećan sa 60 na 200 i da je kompanija izuzetno zadovoljna svojim poslovanjem u Zrenjaninu, a da sa novom investicijom “još jednom dokazuje da stremi ka kontinuiranom rastu u skladu sa ekološkim i ekonomskim standardima”.

Industrijska zona Severozapad – Elemir formirana je 2008. godine, kada je italijanska kompanija “Fulgar” na toj lokaciji izgradila fabriku koju je od tada još dva puta proširivala. Po rečima gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića, dobro je što ni jedan strani investitor koji posluje u tom gradu nije otišao odatle, već proširuje svoje proizvodne kapacitete.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор