Nova Simensova fabrika kod Kragujevca

Nemački tehnološki gigant Siemens izgradio je u industrijskoj zoni Sobovica kod Kragujevca fabriku za kompletnu proizvodnju aluminijumskih karoserija za putničke vagone, čije su prve isporuke namenjene austrijskoj železnici, pišu Večernje novosti.

Beogradski list napominje da nije uspeo da dobije zvanične informacije o novoj fabrici, ali saznaje da će nemački gigant tu uskoro početi da proizvodi i delovi za tramvaje, kao i da će, pored 500 već postojećih radnika angažovanih preuzimanjem fabrike „Milanović inženjering“, Siemens u ovoj fabrici uskoro zaposliti još oko 2.000 novih radnika.

Nemački investitor je do sada izgradio fabričke pogone na oko 40.000 kvadrata, ali je predvideo da se, shodno planu, proizvodne hale prostiru na ukupno 60.000 kvadrata. Za snabdevanje ovih pogona Siemens trenutno gradi još jednu trafostanicu od 110 kilovata, koja će takođe rešiti problem snabdevanja strujom i u selima između Kragujevca, Rače i Topole.

Ceo ovaj posao koštaće nemačkkog investitora oko 10 miliona eura. U obezbeđivanju uslova za investiranje Gradska uprava Kragujevca je učestvovala sa 10 miliona dinara, kako bi bio proširen magistralni put od centra Šumadije do Sobovice.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор