Er Berlin prizemljuje avione do kraja oktobra

Nesolventna nemačka aviokompanija „Er Berlin“ prizemljiće svoje avione najkasnije do 28. oktobra, zbog čega je uputila svoje osoblje da traži zaposlenje u drugim kompanijama.

Kompanija je zahtev za stečaj podnela još u avgustu, od kada se finansira iz državnog zajma, što joj obezbeđuje dodatno vreme za pregovore sa kompanijama „Lufthansa“ i „Izi džet“ o preuzimanju delova imovine. Nakon pregovora o prodaji, koji bi trebalo da budu završeni do četvrtka, Er Berlin će morati da započne sa obustavljanjem daljeg poslovanja.

Kompanija je većinu letova na dužim rutama već otkazala, a preostali će saobraćati do 15. oktobra. Er Berlinova kompanija „Niki“, koja leti na turističkim destinacijama, i regionalni avioprevoznik „LG Walter“, nisu nesolventni, te će nastaviti redovan rad, navodi se u saopštenju njihove matične kompanije, a prenosi „B92“.

Najveća nemačka aviokompanija Lufthansa zainteresovana je za 81 letelicu Er Berlina, ali i za Niki i LG Walter, dok je kompanija „Izi džet“ već u pregovorima oko preuzimanja 27 do 30 aviona. Poslovanje Er Berlina takođe uključuje i slotove za sletanje i poletanje na dva bazna aerodroma Tegel i Dizeldorf.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор