Štada i Hemofarm donirali Srbiji medicinske monitore

Nemačka farmaceutska grupacija Štada i njena članica Hemofarm donirali su bolnicama u Srbiji 110 medicinskih monitora nemačkog proizvođača Dreger, koji se koriste za praćenje zdravstvenog stanja bolesnika.

Donacija je obezbeđena u okviru paketa pomoći Srbiji, BiH i Crnoj Gori, zemljama u kojima Hemofarm ima svoje proizvodne pogone, a od ukupno 150 monitora 110 je dobila Srbija, 30 Bosna i Hercegovina, a 10 Crna Gora. Iz Štade poručuju da je u pitanju pomoć vredna 45 miliona dinara (oko 400.000 eura), kao podrška naporima institucija, lekara i zdravstvenih radnika koji se danonoćno bore protiv pandemije korona virusa. Ova oprema, poručuju iz Štade, od velike je važnosti za rad zdravstvenih radnika tokom praćenja vitalnih životnih funkcija pacijenata koji su na respiratorima i u težoj fazi bolesti.

– Dužnost svake kompanije u ovom trenutku je da pomogne borbu protiv korona virusa na način i sredstvima koji su joj na raspolaganju. Oko 6.000 zaposlenih u proizvodnim pogonima Štade svakodnevno pomaže u borbi protiv bolesti koja je zaustavila svet. Naši radnici u proizvodnji omogućuju da pacijenti širom sveta svakodnevno dobiju svoju terapiju i na tome sam im bezgranično zahvalan – izjavio je generalni direktor Štade Peter Goldšmit i dodao da kompanija ovom donacijom iskazuje i zahvalnost građanima na dugogodišnjem poverenju.

U fabričkim pogonima vršačke kompanije Hemofarm više od 2.000 proizvodnih radnika radi bez prekida i u četiri smene, kako bi tržište bilo snabdeveno lekovima, a građani imali svoju redovnu terapiju, prenosi agencija Tanjug.

– Mi smo odmah reagovali i preduzeli sve mere bezbednosti kako bi naši proizvodni pogoni radili u punom kapacitetu, dok ostatak zaposlenih pruža podršku radom od kuće. Hemofarm u ovom trenutku brani ne samo zdravlje građana, već i potvrđuje poverenje koje je građeno tokom 60 godina koliko kompanija postoji – naglasio je generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger i objasnio da je donacija monitora za praćenje stanja pacijenata samo deo podrške koju regionalni farmaceutski lider pruža u ovim izazovnim vremenima.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор