Štada grupacija preuzela još 15 brendova

Nemačka grupacija Štada, u čijem vlasništvu je i vršački Hemofarm, kupila je od kompanije GlaksoSmitKlajn (GSK) 15 renomiranih brendova koji su prisutni u više od 40 zemalja, među kojima je i Srbija, a realizacija transakcije očekuje se u drugom kvartalu 2020. godine.

Sa ovim preuzimanjem Štada je proširila svoje globalno poslovanje u domenu lekova i preparata bez recepta (OTC), navodi se u saopštenju kompanije uz napomenu da nikakvi finansijski detalji ugovora o kupovini imovine u pogledu potpunih prava, uključujući i dozvole za stavljanje u promet, neće biti objavljene.

Među brendovima koji su osvežili portfolio Štada grupacije našli su se i Venoruton za lečenje bolesti vena, Coldrex za lečenje simptoma prehlade, Cetebe vitamin C dodatak ishrani, Mebucaine paleta proizvoda protiv zapaljenja grla i Tavegyl antialergjiski preparat. Samo ovih pet brendova čine nešto više od polovine ukupnog prometa proizvoda koji su predmet preuzimanja, dodaje se u saopštenju.

Proizvodi GSK portfolija koji je Štada kupila nalaze se na tržištu mnogih zemalja, a samo u Nemačkoj, Rusiji, Poljskoj i Španiji oni čine više od desetine prometa celokupnog portfolija. Pored toga, Francuska, Mađarska, Italija, Portugalija, Srbija i Švajcarska su među prvih 10 zemalja po prodaji ovih proizvoda, čime dodatno unapređuju Štadinu poziciju panevropskog autoriteta u segmentu zdravstvenih proizvoda široke potrošnje, poručuju iz nemačke kompanije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор