Nemačka Štada kupila od Mid Europe češki Valmark

Nemačka grupacija Štada je od Investicionog fonda Mid Europa Partners otkupila češku zdravstvenu kompaniju Valmark (Walmark), koja posluje u devet zemalja Evropske unije.

Vrednost investicije još uvek nije objavljena i sada se čeka na uobičajeno odobrenje antimonopolskih tržišnih regulatora, a prema očekivanjima, transakcija bi trebalo da bude u celosti zaključena tokom prvog tromesečja sledeće godine, navodi se u saopštenju Mid Europe, a prenosi indikator.

– Zadovoljni smo što se pridružujemo Štadi, jer delimo zajednički cilj pružanja podrške našim kupcima za zdraviji život, i uzbuđeni smo zbog novih mogućnosti za naše zaposlene u okviru veće kompanije – izjavio je Miro Slezak, izvršni direktor Valmarka.

Šef Štade za evropska tržišta Štefan Vagner je u odvojenom saopštenju naveo da sa ovom akvizicijom grupacija značajno jača svoje prisustvo u centranoj Evropi, a posebno u Češkoj, Slovačkoj, Rumuniji, Bugarskoj i Mađarskoj. On je poručio da Štada sada traži načine da distribuira Valmarkove brendove i van sadašnjeg centralnog jezgra.

Češki Valmark je dobavljač dodataka prehrani, a prisutan je u devet zemalja Evropske unije: Rumuniji, Bugarskoj, Češkoj, Litvaniji, Estoniji, Letoni, Slovačkoj, Mađarskoj i Poljskoj. Od akcionara-osnivača Mid Europa je u decembru 2012. godine otkupila 50 posto ove kompanije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор