Optimizacija proizvodne mreže obezbedila Štadi rast prodaje

U prvoj polovini ove godine nemački koncern Štada, u okviru kojeg posluje i srpska kompanija Hemofarm, ostvario je 11 posto rasta konsolidovane prodaje, čija je vrednost sa 1,14 milijardi eura iz istog perioda prošle godine, porasla u ovoj na 1,26 milijardi.

U saopštenju kompanije se navodi da je Štada zabeležila veliki rast prodaje i značajno osvajanje tržišnog udela na ključnim evropskim tržištima, uključujući Nemačku, Veliku Britaniju, Italiju, Španiju i Francusku, a takođe je zabeležila i dobar rast u oblastima severne i istočne Evrope, kao i na Bliskom istoku.

U okviru optimizacije celokupne proizvodne mreže, Štada je u prvoj polovini ove godine nastavila da investira u proizvodne kapacitete i lanac isporuke, a nedavno je otvorila i novu fabriku u Vijetnamu, kapaciteta četiri milijarde tableta, koja ispunjava najnovije GMP standarde kvaliteta EU.

Za drugu polovinu godine iz Štade šalju optimistične prognoze i navode da će krajem avgusta u 24 zemlje lansirati biosimilar teriparatida, Movymiu, koja se koristi u lečenju osteoporoze. Takođe, kompanija planira da u sledećih nekoliko meseci u Nemačkoj lansira Grippostad Complex, koji će upotpuniti vodeći tržišni Grippostad portfolio.

U drugoj polovini godine u Štadin portfolio će biti uključeno šest OTC brendova koje je kupila od kompanije GSK, a na tržištu će se uskoro naći i novi preparati kao što su Dasatinib (kancer), Solifenacin (urologija), Amlodipin/Valsartan (za snižavanje krvnog pritiska) i Hoggar Night tablete koje se izdaju bez recepta, poručuju iz Štade.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор