Audi ukida treću smenu zbog pada prodaje

[/caption]

Nemačka automobilska kompanija „Audi“ najavljuje da će ukinuti noćnu smenu u svojoj centrali u Ingolštatu, zbog pada prodaje nakon skandala s lažiranjem podataka o emisiji štetnih gasova iz dizel automobila.

„Smanjena proizvodnja u fabrici u Ingolštatu može da se postigne bez stalne noćne smene i tako obezbedi puno ekonomičniji rad u smenama. Radnici iz stalne noćne smene hitno su potrebni za postojeće izazove u projektima vezanim za nova vozila, kao što su novi modeli Audi A3 limuzine i Audi A3 Sportbaka“, saopštava nemački proizvođač automobila, a prenosi SeeBiz.

Inače, u fabrici u Ingolštatu, trenutno se u noćnoj smeni sastavljaju modeli A4 i A5. Ukidanje noćne smene obuhvatiće oko 450 radnika na montažnoj traci i deo njih u drugim segmentima proizvodnje, a iz kompanije su jasno naglasili da neće biti otpuštanja.

Prodaja Audijevih automobila je prošle godine naglo pala nakon uvođenja novih strožih standarda za testiranje emisije štetnih gasova (WLTP), zbog čega je operativna dobit kompanije pala za 24 posto, na 3,53 milijarde eura.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор