Rast poštarine obezbedio Dojče postu veći profit

Nemački nacionalni poštanski operater, kompanija Dojče post, najavljuje da u drugoj polovini godine očekuje dalji porast profita, zahvaljujući merama restrukturiranja poslovanja i porastu cena poštarina.

U drugom kvartalu 2019. godine poštanski prihodi od prodaje porasli su za 3 procenta na 15,5 milijardi eura, dok je operativni profit porastao za 2,9 posto na 769 miliona eura, čime je nadmašena procena analitičara od 727 miliona eura dobiti, prenosi agencija Rojters i dodaje da je na prošlonedeljnom trgovanju vrednost akcija kompanije porasla za 4,3 posto.

Iz Dojče posta saopštavaju da bi u tekućem polugođu operativni profit kompanije trebalo da poraste na između 4 i 4,3 milijarde eura na nivou cele godine, što je nešto više u odnosu na prethodnu procenu od 3,9 do 4,3 milijarde eura dobiti.

Nacionalni poštanski operater, koji je delimično i u državnom vlasništvu, najavljuje da će pokretanje mera za poboljšanje produktivnosti i povećanje cene poštarine za pisma, pomoći poslovanju kompanije u narednom periodu, uprkos trenutnom usporavanju nemačke privrede.

Prema rečima finansijske direktorke Melani Krajs, kompanija nije imuna na usporavanje rasta u globalnoj trgovini, izazvano trgovinskim tenzijama između Amerike i Kine, ali je uverena da će širok portfolio Dojče posta pomoći ostvarivanju dobrih poslovnih rezultata.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор