Berlinska bolnica traži srpske medicinske sestre

U novom oglasu Nacionalne službe za zapošljavanje, berlinski poslodavac „Gemeinnutzige ProCurand Gmbh“ ima potrebu da zaposli 30 diplomiranih medicinskih sestara i tehničara iz Srbije.

Kandidatima je od posebnih znanja i veština potrebno da imaju položen stručni ispit za medicinske radnike i poznavanje nemačkog jezika na B1 nivou, dok radno iskustvo nije presudno. U pitanju je radni odnos na određeno vreme sa probnim radom od 6 meseci do nostrifikacije diplome, nakon čega se potpisuje se ugovor na neodređeno vreme.

Visina zarade do priznavanja srpske diplome iznosi 2.175 eura bruto, ili 1.500 neto. Radnici će od prvog dana biti socijalno osigurani, a troškove osiguranja snosiće i poslodavac i zaposleni. Zaposleni će, takođe, snositi i troškove puta i izdavanja radne dozvole i vize, kao i troškove smeštaja koji će obezbediti poslodavac.

Za konkurisanje na ovaj oglas kandidatima je od dokumenata potrebna radna biografija (CV) na nemačkom jeziku u europass formatu i overene fotokopije diplome završene škole, uverenja o položenom stručnom ispitu za medicinske radnike i sertifikata o poznavanju nemačkog jezika. Sva dokumenta je potrebno dostaviti i na srpskom jeziku, a nepotpuna dokumentacija neće biti razmatrana, navodi poslodavac.

Oglas se nalazi na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje, a svi zainteresovani dodatne informacije mogu dobiti od svog savetnika za zapošljavanje u nadležnoj filijali NSZ, u migracionim servisnim centrima NSZ, kao i preko Pozivnog centra NSZ na broj 0800-300-301 (poziv je besplatan). Konkurs je otvoren do 30. septembra ove godine.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор