Novi oglas NSZ za zdravstvene radnike

Nacionalna služba za zapošljavanje ima novi oglas za zapošljavanje većeg broja naših zdravstvenih radnika u nemačkim bolnicama.

Kao uslovi za konkurisanje navode se završena srednja medicinska škola opšteg ili pedijatrijskog smera, položen stručni ispit za medicinske radnike, znanje nemačkog jezika na B1 nivou je poželjno, ali nije obavezno, i najmanje 6 meseci radnog iskustva stečenog kroz redovan rad, stručnu praksu, volontiranje ili privatnu negu u kući.

Reč je o radnom odnosu na određeno vreme na poziciji asistenta za zdravstvenu negu, a nakon nostrifikacije diplome na radnom mestu zdravstvenog radnika. Plata pre nostrifikacije diplome iznosi 2000 eura bruto, poslodavac obezbeđuje smeštaj i ishranu pod povoljnim uslovima, ili pruža podršku u pronalaženju smeštaja, kao i troškove prevoza do Nemačke, dok je obaveza zaposlenih da snose troškove smeštaja ili dela tih troškova.

Na konkurs je potrebno dostaviti radnu biografiju (CV) na srpskom i nemačkom jeziku u europass formatu i propratno pismo, kao i overene fotokopije diplome, svedočanstava za sve četiri godine, uverenja o položenom stručnom ispitu i sertifikata o stečenom znanju nemačkog jezika. Nepotpuna dokumentacija neće biti razmatrana, a konkurs važi do 04. 10. 2019. godine.

U oglasu se navodi da će kandidati koji uđu u uži izbor biti obavešteni putem telefona ili e-maila o mestu i terminu održavanja razgovora. Za sve dodatne informacije o konkursu kandidati se mogu obratiti svom savetniku za zapošljavanje u nadležnoj filijali NSZ, migracionim servisnim centrima NSZ ili Pozivnom centru NSZ na broj 0800 300 301, a poziv je besplatan.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор