Bojsen započinje gradnju fabrike u Subotici

U privrednoj zoni u Subotici nemačka kompanija „Boysen Abgassysteme“, svetski lider u proizvodnji izduvnih sistema za automobilsku industriju, započeće narednih dana izgradnju fabričkog pogona u kojem će posla biti za više od 500 radnika.

Bojsen planira da u svoj proizvodni pogon u narednih pet godina investira blizu 60 miliona eura, čime će postati najveći investitor u Subotici do sada, a zbog čega je Skupština grada donela odluku o ustupanju zemljišta nemačkoj kompaniji bez naknade, prenosi RTV.

– Investicija u Subotici je, pored otvaranja novih radnih mesta, važna i zbog privrednog razvoja celog ovog regiona i siguran sam da će se na ovaj način podići produktivnost ne samo Subotice, nego i okolnih mesta. Kompletna privreda severa Vojvodine će se nasloniti na ovu novu fabriku, prvenstveno jer se radi o čistoj proizvodnji – istakao je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

Zemljište u vlasništvu grada investitoru će se dati bez naknade, što će za gradsku kasu značiti direktan gubitak od 1,14 miliona eura, koliko bi se dobilo kada bi ta parcela bila prodata. Sa druge strane, lokalna samouprava procenjuje da će u narednih pet godina od poreza na zarade, imovinu i ekološke takse uliti u budžet oko 1,2 miliona eura.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор