Nemci traže u Srbiji 30 gerijatrijskih sestara

Nacionalna služba za zapošljavanje je objavila novi oglas za zapošljavanje 30 naših medicinskih sestara-tehničara, odnosno gerijatrijskih sestara-asistenata kod nemačkog poslodavca „Kursana“ GmbH iz Berlina.

Potrebno da kandidati imaju završenu srednju medicinsku školu opšteg smera, položen stručni ispit za medicinske radnike, obavezno znanje nemačkog jezika na B1 nivou za sestre i tehničare, a na A1 i A2 nivou za asistente, dok prethodno radno iskustvo nije obavezno.

Reč je o radu na neodređeno vreme sa probnim radom od 6 meseci, visina neto zarade pre nostrifikacije diplome iznosi od 1350 do 1500 eura, a nakon nostrifikacije diplome od 1800 do 2200 eura. Zarada može biti i znatno veća u zavisnosti od mesta rada i dodatka za rad u smeni, a zaposleni će od prvog dana biti i socijalno osigurani.

Troškove izdavanja radne dozvole i vize snose izabrani kandidati, takođe i troškove smeštaja, a poslodavac će im smeštaj obezbediti pod povoljnim uslovima, ili će im pružiti podršku u njegovom pronalaženju. Troškovi prevoza do Nemačke takođe će ići na teret zaposlenog, ali će poslodavac preuzeti troškove nostrifikacije diplome, kao i troškove dodatne obuke nemačkog jezika do B2 nivoa.

Kandidatima je za konkurisanje potrebna radna biografija/CV na nemačkom jeziku u europas formatu i fotokopije školske diplome, uverenja o položenom stručnom ispitu za medicinske radnike i sertifikata o poznavanju nemačkog jezika, a svu dokumentaciju treba dostaviti i na srpskom jeziku.

Oglas se nalazi na sajtu NSZ. Sve dodatne informacije o konkursu kandidati mogu dobiti i od svog savetnika za zapošljavanje, u migracionim servisnim centrima NSZ, kao i preko pozivnog centra NSZ na broj 0800/300-301. Oglas će biti otvoren do 5. juna ove godine.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор