U Minhenu od juna uhapšeno 418 pijanih vozača elektro trotineta

Od kada je u junu u Nemačkoj legalizovana vožnja električnih trotineta, policija u gradu Minhenu je do danas uhapsila 418 ljudi koji su trotinete vozili u pijanom stanju, a tamošnji političari sada traže da se vožnja elektro trotineta ograniči tokom trajanja Oktoberfesta.

U Nemačkoj je vožnja električnih trotineta dozvoljena uz obrazloženje da će to pomoći u smanjivanju zagađenja vazduha u gradovima. Međutim, iako se i na ova ekološka prevozna sredstva primenjuju ista pravila kao i u slučaju vožnje automobila, mnogi gradovi sve češće prijavljuju incidente koji se dešavaju tokom vikenda, povezane sa vožnjom elektro trotineta pod uticajem alkohola.

U Erfurtu je, na primer, nekoliko policajaca povređeno u tuči koja je izbila dok su pokušavali da zaustave pijanog muškarca na elektro trotinetu, dok su četiri takva vozača povređena u nesreći u Kelnu, a jedan od njih je bio dvadesetdevetogodišnji pijani turista. I policija u Kopenhagenu je samo tokom jednog vikenda uhapsila 28 osoba jer su vozili električne trotinete pod uticajem marihuane i alkohola.

Što se drugih zemalja i gradova tiče, za vožnju elektro trotineta po trotoaru u Parizu su uvedene kazne u iznosu od 135 eura, a na trotoarima je takođe zabranjeno i njihovo parkiranje. Posmatrano iz drugog ugla, London je jedini veliki grad u Evropi koji nije dozvolio vožnju električnih trotineta.

Nova studija koju je sprovela konsultantska kompanija Civity management, a tiče se električnih trotineta, otkriva da se ovaj tip prevoznog sredstva uglavnom koristi u kasnim noćnim satima tokom nedelje, a naročito vikendom, prenosi agencija Fonet.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор