Adidas razočaran rezultatima u drugom kvartalu

Nemačka kompanija Adidas izveštava o razočaravajućim prodajnim rezultatima u drugom kvartalu ove godine i istovremeno potvrđuje da u drugom polugođu očekuje oporavak, nakon što je pad prodaje u Evropi zaustavljen.

Vrednost akcija nemačkog proizvođača sportske opreme, koja se poslednjih nedelja oporavila u nadi da će kompanija ipak poboljšati svoje prognoze, u četvrtak je pala za više od jedan procenat, prenosi agencija Rojters.

U drugom kvartalu prihodi kompanije od prodaje su porasli za četiri posto, na 5,51 milijardu eura, što je nešto niže u odnosu na prosečna predviđanja stručnjaka od 5,54 milijarde eura. Prema rečima direktora kompanije Kaspera Rorsteda, u Adidasu su vrlo zadovoljni rezultatima i očekuju ubrzanje prodaje u trećem i četvrtom kvartalu, prenosi CNBC.

U kompaniji su uvereni da će u drugoj polovini godine prodaja porasti, zbog čega potvrđuju prognozu rasta prihoda na nivou cele godine za pet do osam procenata, kao i neto dobiti za 1,88 do 1,95 milijardi eura.

Takođe, u drugom tromesečju ove godine prodaja brenda Ribok (Reebok), koji je u vlasništvu nemačkog Adidasa, porasla je za tri procenta, a posebno u Severnoj Americi, gde je zabeležen rast od deset posto.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор