Nemačka dozvolila električne trotinete na putevima

Gornji dom nemačkog parlamenta je usvojio zakon kojim se omogućava korišćenje električnih trotineta za saobraćanje na javnim putevima i biciklsitičkim stazama, što će dovesti do ubrzanja proizvodnje i rasta prodaje ovih vozila na najvećem evropskom tržištu.

Vest da će u Nemačkoj ovi praktični i ekonomični dvotočkaši za prevoz na kraćim relacijama moći da se koriste na svim javnim saobraćajnicama, najviše je obradovala kompanije kao što su Bird Rides, Lime i Volkswagen, koji se nedavno uključio u proizvodnju e-trotineta, prenosi agencija Tanjug.

Novim nemačkim zakonom je e-trotinetima dozvoljeno da se kreću brzinama najviše do 20 km na sat, a njima mogu upravljati osobe uzrasta od 14 godina pa naviše. U saopštenju parlamenta se dodaje da će ova odluka stupiti na snagu u junu ove godine.

Inače, e-trotineti su se pokazali izuzetno korisni u urbanim sredinama kao dopunsko individualno prevozno sredstvo, pre svega na kraćim relacijama i u kombinaciji sa nekim drugim sredstvima javnog ili privatnog prevoza.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор