Novi oglas NSZ za zapošljavanje negovatelja u Nemačkoj

Nacionalna služba za zapošljavanje je objavila novi oglas za zapošljavanje naših negovatelja u Nemačkoj, u kojem se traži veći broj zdravstvenih radnika sa završenom srednjom medicinskom školom opšteg ili pedijatrijskog smera.

Potrebno je da kandidati imaju i položen stručni ispit za medicinske radnike, poželjno je znanje nemačkog jezika na B1 nivou i minimum 6 meseci radnog iskustva u poslednjih 5 godina. U pitanju je angažman po ugovoru o radu na određeno vreme na poziciji asistenta za zdravstvenu negu do nostrifikacije diplome za zdravstvenog radnika. Visina zarade pre nostrifikacije diplome iznosi 2000 eura bruto, a poslodavac snosi troškove prevoza do Nemačke i obezbeđuje smeštaj i ishranu pod povoljnim uslovima ili pruža podršku u pronalaženju smeštaja, dok zaposleni snosi troškove u celosti ili delimično.

Kandidatima su od dokumentacije potrebni: radna biografija (CV) na nemačkom i srpskom jeziku, u europass formatu, propratno pismo na nemačkom jeziku i overene fotokopije školske diplome, svedočanstava za sve četiri godine, uverenja o položenom stručnom ispitu za medicinske radnike i sertifikata o stečenom znanju nemačkog jezika, ukoliko ga kandidat poseduje. U oglasu se napominje da nepotpuna dokumentacija neće biti razmatrana.

Oglas se nalazi na sajtu NSZ, a za dodatne informacije svi zainteresovani kandidati mogu da se obrate svom savetniku za zapošljavanje u filijali NSZ, migracionim servisnim centrima NSZ ili Pozivnom centru NSZ besplatnim pozivom na broj 0800-300-301. Konkurs je otvoren do 17. januara sledeće godine.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор